Våra tankar om fysioterapi

Många som söker hjälp hos en fysioterapeut (fd sjukgymnast) förväntar sig att de ”gör något” och blir då ofta besvikna när de ”bara” får övningar som ska göras hemma eller på gym. Perita Fysioterapi startades för att hjälpa på ett annat sätt. Hjälpa de som tidigare sökt hjälp  utan att ha blivit bra. Hjälpa de som upplever att sjukvården givit upp i deras fall. Vi ser det som en utmaning och tror att vi kan göra en skillnad. Vi tar hänsyn till varje individ och utgår ifrån just Dina förutsättningar. Vi tycker om mötet med människan och känner en passion i att kunna hjälpa. Ibland kan inga övningar i världen lösa problemet utan man måste få hjälp av en terapeut. Många gånger sitter besvären i musklerna och egen stretch räcker inte. För oss på Perita Fysioterapi är inget så tillfredsställande som att få höra att sömnen är bättre eller att Du inte behöver dina värktabletter längre eftersom smärtan är borta, eller att Du nu kan göra det du så längre velat kunna göra.


På Perita Fysioterapi behandlar vi nästan alltid manuellt, det vill säga vi använder våra händer. Efter ett inledande samtal för att bedöma besvären och förutsättningarna följer en undersökning. Efter det får Du en manuell behandling som oftast inkluderar massage och triggerpunktsbehandling. Många gånger använder vi oss också av laser och ibland tejp för att få en behandling som fortgår även efteråt. Oftast är det symptomen som då behandlas och för att få ett bestående resultat och hindra att besvären kommer åter brukar Du också få med dig några tips och övningar. Ofta kan flera behandlingar behövas men ingen ska behöva gå regelbundet till oss. För oss är vetenskapen viktig i ett samhälle där vi ständigt matas med information och det då är svårt att veta vad vi ska tro på. Vi ser till helheten. Kanske behövs det fler förändringar för ett bestående resultat. Vid ett hembesök kanske det är en promenad till cafét som gör bäst för både kroppen och själen, eller gymnasik till musik i ditt vardagsrum. 

Copyright © All Rights Reserved                                                                                                                                  Företaget innehar F-skattesedel